5 motive pentru care agricultorii ar trebui să adopte insecticide organice ecologice, fungicide și îngrășăminte

Agricultura organică este în prezent unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din lume în industria alimentară, în principal datorită creșterii gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la mediu și propria sănătate. Un număr din ce în ce mai mare de consumatori se îndreaptă către dietele organice și acest lucru a dus, în consecință, la o creștere a numărului de fermieri care trec acum de la metode agricole mai tradiționale la tehnici mult mai ecologice.

Această tendință ascendentă nu arată absolut niciun semn de încetinire și, cu studii ulterioare din ultimii ani, care arată cât de periculoase sunt substanțele chimice utilizate în agricultura tradițională pentru sănătatea noastră și pentru mediu, se poate înțelege de ce.

Acesta este motivul pentru care tranziția către agricultura ecologică și utilizarea produselor precum pesticide ecologice și îngrășăminte organice de la producători de frunte în culturi este importantă pentru oricine este implicat în orice tip de agricultură, indiferent dacă este vorba de agricultură industrială sau de agricultură la domiciliu.

Aruncați o privire la cinci mari motive pentru care ar trebui să luați în considerare trecerea de la pesticide chimice tradiționale și îngrășăminte la insecticide organice, fungicide și îngrășăminte pe bază de plante ecologice:

Ușurința de tranziție

Unul dintre cele mai mari beneficii ale trecerii la agricultura ecologică este că tranziția este una ușoară. Nu sunt necesare schimbări majore în metodele agricole, în afară de utilizarea produselor special dezvoltate, cum ar fi pesticide ecologice pentru a manipula dăunătorii în condiții de siguranță și îngrășăminte ecologice pentru a ajuta la creșterea plantelor într-un mod sigur.

Reducerea costurilor de producție

Un alt mare avantaj este că agricultura ecologică este de fapt mai ieftină decât agricultura tradițională. Acest lucru se datorează faptului că produsele biologice disponibile de la companii industriale de vârf sunt de obicei mai ieftine decât pesticidele și îngrășămintele umplute cu substanțe chimice. În general, se crede că se pot face economii de aproximativ 30% la aceste produse.

Sol mai sănătos

Ingredientele utilizate în îngrășăminte organice sau pesticide ecologice vor ajuta la hrănirea solului și a microorganismelor sale, în timp ce substanțele chimice și reziduurile lor toxice din produsele tradiționale vor ucide încet microorganismele și vor afecta calitatea și fertilitatea solului. Prin urmare, acest lucru poate duce la un sol mai sănătos, care poate fi conservat timp de decenii.

Se vor face mai mulți bani

După cum se știe, produsele ecologice din magazine costă în general mai mult decât produsele standard. Motivul din spatele acestei tendințe este că cererea actuală pentru acest produs alimentar este în prezent mai mare decât oferta reală și această penurie permite prețuri mai mari și profituri mai mari pentru fermieri din cauza cererii. Previziuni fiabile prezic că cererea de produse alimentare ecologice nu va încetini în următorul deceniu.

Bun pentru sănătatea și mediul nostru

În cele din urmă, principalul motiv pentru care ar trebui să treceți la agricultura ecologică este din cauza sănătății planetei noastre și a oamenilor noștri. Substanțele chimice utilizate în produsele agricole tradiționale sunt dăunătoare sănătății noastre și mediului. Rotind comutatorul și folosind pesticide organice ecologice și îngrășăminte organice, veți contribui la sprijinirea mediului.

Concluzie

După cum puteți vedea mai sus, nu există niciun motiv să nu vă gândiți la trecerea la agricultura ecologică. Este mai sigur, mai ieftin, poate genera mai multe profituri și chiar mai puțin dificil de realizat tranziția. Cel mai important, folosind agricultura ecologică și produse precum insecticide organice ecologice, fungicide și îngrășăminte, funcția nutrițională a plantelor va fi foarte bună pentru sănătatea mediului și a populației umane.