Agricultură

Agricultura este arta și știința cultivării solului, cultivarea culturilor și creșterea animalelor. Acesta include pregătirea produselor vegetale și animale pentru a fi utilizate de către oameni și distribuirea acestora pe piețe.

Agricultura furnizează majoritatea alimentelor și țesăturilor din lume. Bumbacul, lâna și pielea sunt toate produse agricole. Agricultura furnizează, de asemenea, lemn pentru construcții și produse din hârtie.

Aceste produse, precum și metodele agricole utilizate, pot varia de la o parte a lumii la alta.

Începutul agriculturii

De-a lungul secolelor, creșterea agriculturii a contribuit la apariția civilizațiilor.

Înainte ca agricultura să se răspândească, oamenii își petreceau cea mai mare parte a vieții căutând hrană – vânând animale sălbatice și strângând plante sălbatice. Cu aproximativ 11.500 de ani în urmă, oamenii au învățat treptat cum să cultive cereale și rădăcini și s-au stabilit la o viață bazată pe agricultură.

În urmă cu 2.000 de ani, o mare parte din populația Pământului devenise dependentă de agricultură. Savanții nu sunt siguri de ce a avut loc această trecere la agricultură, dar poate că s-a produs din cauza schimbărilor climatice.

Când oamenii au început să cultive culturi, au început, de asemenea, să păstorească și să reproducă animale sălbatice. Adaptarea plantelor și animalelor sălbatice pentru a fi utilizate de oameni se numește domesticire.

Prima plantă domesticită a fost probabil orezul sau porumbul. Fermierii chinezi cultivau orez încă din 7500 î.Hr.

Primele animale domesticite au fost câinii, care erau folosiți la vânătoare. Oile și caprele au fost probabil domesticite în continuare. Oamenii au domesticit și bovine și porci. Majoritatea acestor animale au fost odată vânate după piei și carne. Acum multe dintre ele sunt, de asemenea, surse de lapte, brânză și unt. În cele din urmă, oamenii au folosit animale domesticite, cum ar fi boii, pentru arat, trăgând și transportând.

Agricultura le-a permis oamenilor să producă surplus de alimente. Aceștia ar putea folosi acest aliment suplimentar atunci când culturile eșuează sau îl pot schimba cu alte bunuri. Excedentele alimentare au permis oamenilor să lucreze la alte sarcini care nu au legătură cu agricultura.

Agricultura a ținut oamenii foști nomazi lângă câmpurile lor și a dus la dezvoltarea unor sate permanente. Acestea au devenit legate prin comerț. Noile economii au avut atât de mult succes în unele zone, încât orașele au crescut și s-au dezvoltat civilizațiile. Cele mai vechi civilizații bazate pe agricultură intensivă au apărut lângă râurile Tigru și Eufrat în Mesopotamia (acum Irak și Iran) și de-a lungul râului Nil în Egipt.

Mașini

O perioadă de dezvoltare agricolă importantă a început la începutul anilor 1700 pentru Marea Britanie și țările joase (Belgia, Luxemburg și Țările de Jos, care se află sub nivelul mării). Noile invenții agricole au crescut dramatic producția de alimente în Europa și în coloniile europene, în special în Statele Unite și Canada.

Una dintre cele mai importante dintre aceste evoluții a fost o semănătoare îmbunătățită trasă de cai inventată de Jethro Tull în Anglia. Până în acel moment, fermierii semănau semințe cu mâna. Burghiul lui Tull a făcut rânduri de găuri pentru semințe. Până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, forarea semințelor era practicată pe scară largă în Europa.