Ar trebui să fiți conștienți de aceste 4 provocări ale agriculturii ecologice

Avantajele produselor ecologice pentru mediu și sănătatea umană sunt frecvent lăudate. Organic a primit multă publicitate și pe bună dreptate. Cu toate acestea, ar trebui să fiți conștienți de faptul că agricultura și producerea de alimente ecologice pot solicita muncă semnificativă – diferitele probleme ale agriculturii ecologice.

Tinerii fermieri care doresc să se arunce în agricultura ecologică nu ar trebui totuși descurajați. În schimb, ar trebui să fie conștienți de ele, astfel încât să poată lua o decizie educată și să fie mai bine pregătiți pentru a face față acestor dificultăți.

Atunci, care sunt problemele principale cu agricultura ecologică? Să investigăm.

Dificultățile cu care se confruntă fermierii atunci când cultivă ecologic

1. Timpul este important

Timpul este una dintre problemele principale ale agriculturii ecologice. Poate că nu se referă la toate circumstanțele, dar legumele și carnea ecologică necesită în general sisteme de aprovizionare eficiente pentru a ajunge rapid pe piață.

Distincția principală între practicile agricole convenționale și ecologice este utilizarea a mai puține substanțe chimice în timpul producției de alimente. Cu toate acestea, în ciuda avantajelor clare pentru sănătate, produsele organice sunt de obicei mai predispuse la degradare din mai multe motive. Produsele ecologice trebuie consumate mai devreme pentru a asigura siguranța alimentelor, atragerea datorită schimbărilor de temperatură în timpul transportului și, în general, termenul de valabilitate mai puțin îngăduitor.

2. Dăunătorii doresc și produsele dumneavoastră organice.

Infestările cu dăunători, care sunt la fel de vechi ca agricultura în sine, oferă un alt obstacol semnificativ pentru agricultura ecologică. Dăunătorii precum șobolanii și insectele provoacă devastarea culturilor dacă nu sunt controlați. Din acest motiv, oamenii au folosit de mult timp substanțe chimice cunoscute sub numele de insecticide pentru a face față problemelor în mod eficient. Cu toate acestea, deoarece multe dintre aceste substanțe chimice sunt sintetice și dăunătoare mediului, agricultura ecologică nu este permisă să le folosească.

Drept urmare, fermierii ecologici trebuie să dezvolte strategii creative și eficiente de gestionare a dăunătorilor. Chiar dacă pesticidele sunt interzise în agricultura ecologică, unele insecticide realizate din materiale naturale sunt permise. Alte strategii de combatere a dăunătorilor includ:

  • Diversificarea tipurilor de culturi.
  • Folosind capcane.
  • Interferând cu ciclurile de împerechere.
  • Folosind păsări și alte insecte.

3. Marketingul produselor ecologice este mai dificil

După cum sa menționat deja, este esențial pentru agricultura ecologică ca produsele să ajungă rapid pe piață pentru a-și menține prospețimea și valoarea nutritivă. Cu toate acestea, a trăi într-o societate în care naveta lungă și cumpărăturile pe internet sunt obișnuite dezavantajează produsele ecologice.

Fermierii ecologici trebuie să găsească puncte de distribuție regionale pentru bunurile lor, ceea ce s-ar putea să nu fie întotdeauna posibil. Fermierii și-ar putea cheltui banii pe camioane climatizate de ultimă generație pentru a permite un tranzit mai lung. În acest fel, piețele îndepărtate cu cerere solidă ar putea fi atinse de produse ecologice.

4. Aprovizionare limitată cu alimente organice

Agricultura ecologică produce mai puține alimente decât agricultura convențională prezintă o altă dificultate. Pe lângă faptul că are o producție mai scăzută, în primul rând din cauza neutilizarii îngrășămintelor comerciale, pesticidelor și erbicidelor, agricultura ecologică are, de asemenea, nevoie de mai multă suprafață pentru a produce la aceleași niveluri ca agricultura convențională.

Fermierii ar trebui să cerceteze și să facă planuri în avans pentru ca culturile lor să se ocupe de aceasta. Ei trebuie să se asigure că un anumit soi sau tip de cultură este adecvat pentru regiune și că ceea ce cresc este întotdeauna în sezon.

Proiectul ROSE: Rural Organic Sustainable Enterprise este sprijinit de UE.

Patru parteneri de proiect din diverse națiuni europene lucrează la proiectul european ROSE. Prin acest proiect, fermierii vor fi ajutați să depășească dificultățile agriculturii ecologice și să construiască afaceri ecologice de lungă durată.

Este un partener de încredere pentru proiectele UE, cu o vastă experiență în inițiative care promovează metodele de agricultură ecologică și durabilă. Nu ezitați să ne contactați dacă sunteți interesat să ni se alăture ca partener.