Metode / Tipuri de agricultură ecologică
Unele dintre aceste metode sunt:
- managementul solului
gestionarea buruienilor
combaterea dăunătorilor biologici
1. GESTIONAREA SOLULUI
Prin managementul solului ne referim la menținerea sănătății și a nutrienților din sol. Plantele absorb acești nutrienți și redau azot solului. La rândul său, aceasta îmbogățește solul. Fiecare specie returnează o cantitate diferită de azot în sol. Astfel, rotația culturilor este o idee bună în mod natural, deci dacă o specie a luat mai mult, atunci o altă, spun leguminoasele, poate da înapoi mai mult solului. Calitatea solului poate fi, de asemenea, îmbunătățită prin arătarea buruienilor, a reziduurilor de cultură în sol.
Modificarea genetică nu este utilizată.
2. GESTIONAREA RAIULUI
Buruienile sunt manipulate într-un mod blând; substanțele chimice puternice nu trebuie utilizate. Acestea dăunează recoltei în timp ce ucid buruienile și, de asemenea, dăunează solului. Gestionarea buruienilor se poate face prin oricare dintre următoarele metode –
- Plantarea anumitor plante toxice pentru buruieni
Tunderea buruienilor de sus
Distrugerea buruienilor cu căldură
Mulcire – acoperirea culturii de jos. Mulcirea poate proteja, de asemenea, de păduchi, căpușe, buruieni etc.
Agricultură mixtă – creșterea animalelor alături de plante pentru a scăpa de multe specii de buruieni
3. CONTROLUL DAUNELOR NATURALE
Combaterea dăunătorilor biologici – Arderea deșeurilor uscate de grădină și stropirea lor peste plante este, de asemenea, un insecticid bun.
Structura fermei, așa cum se vede în imagine, se referă la plantarea culturilor într-un model care păstrează nutrienții maximi pe sol. Gardul viu (rândul gros de tufișuri spinoase, de obicei) previne eroziunea solului prin vânt și la nivelul solului. De asemenea, ar descuraja animalele mai mari de la hrănirea fermei.
Avantajele agriculturii ecologice
Metodele de agricultură ecologică sunt sănătoase, deoarece îndepărtează foarte puțin de pe teren și redă ceea ce poate. Astfel, agricultura ecologică nu apasă și dezbracă pământul de bogățiile sale minerale. De asemenea, oferă un produs mai gustos. Este mai ieftin și are un randament de cultură mai mare an de an.
Agricultura ecologică promovează utilizarea rotațiilor culturilor și a culturilor de acoperire și încurajează relații echilibrate gazdă / prădător. Reziduurile organice și substanțele nutritive produse în fermă sunt reciclate înapoi în sol. Culturile de acoperire și dejecțiile compostate sunt utilizate pentru a menține materia organică și fertilitatea solului. Se practică metode preventive de combatere a insectelor și a bolilor, inclusiv rotația culturilor, genetică îmbunătățită și soiuri rezistente. Managementul integrat al dăunătorilor și buruienilor și sistemele de conservare a solului sunt instrumente valoroase într-o fermă ecologică. Pesticidele aprobate organic includ produse „naturale” sau alte produse de combatere a dăunătorilor incluse în Lista substanțelor permise (PSL) din standardele organice. Lista substanțelor permise identifică substanțele permise pentru utilizare ca pesticide în agricultura organică. Toate cerealele, furajele și suplimentele proteice hrănite animalelor trebuie cultivate organic.