Creșterea agriculturii organice

Piața mondială a alimentelor ecologice a crescut de peste 15 ani. Creșterea vânzărilor cu amănuntul în America de Nord este estimată a fi de la 10 la 20 la sută pe an în următorii câțiva ani. Piața cu amănuntul a alimentelor ecologice din Canada este estimată la peste 1,5 miliarde de dolari în 2008 și 22,9 miliarde de dolari în SUA în 2008. Se estimează că produsele importate reprezintă peste 70% din alimentele organice consumate în Canada. Canada exportă, de asemenea, multe produse organice, în special boabe de soia și cereale.

Agricultorii ecologici canadieni au raportat 669 de ferme organice certificate în Ontario în 2007, cu peste 100.000 de acri organici de culturi și pășuni. Aceasta reprezintă o creștere anuală de aproximativ 10% pe an în ultimii ani. Aproximativ 48 la sută din terenurile de cultură organice sunt însămânțate la cereale, 40 la sută produc fân și pășuni și aproximativ cinci la sută pentru fructele și legumele organice certificate. Producția de animale (carne, lactate și ouă) a crescut, de asemenea, în mod constant în ultimii ani.

De ce fermă organic?

Principalele motive pentru care fermierii declară că doresc să exploateze în mod organic sunt preocupările lor pentru mediu și despre lucrul cu substanțele chimice agricole în sistemele agricole convenționale. Există, de asemenea, o problemă cu cantitatea de energie utilizată în agricultură, deoarece multe substanțe chimice din ferme necesită procese de fabricație cu consum intensiv de energie, care se bazează foarte mult pe combustibili fosili. Fermierii ecologici consideră că metoda lor de cultivare este profitabilă și personal plină de satisfacții.

De ce să cumpărăm organic?

Consumatorii achiziționează alimente organice din mai multe motive diferite. Mulți doresc să cumpere produse alimentare fără pesticide chimice sau cultivate fără îngrășăminte convenționale. Unora le place pur și simplu să încerce produse noi și diferite. Gustul produsului, preocupările pentru mediu și dorința de a evita alimentele din organisme modificate genetic sunt printre multele alte motive pentru care unii consumatori preferă să cumpere produse alimentare organice. În 2007, sa estimat că peste 60% din consumatori au cumpărat unele produse organice. Aproximativ cinci la sută dintre consumatori sunt considerați consumatori organici de bază care cumpără până la 50 la sută din totalul alimentelor organice.

Ce este „Organic Certified”?

Organice certificate” este un termen dat produselor produse în conformitate cu standardele organice, certificat de unul dintre organismele de certificare. Există mai multe organisme de certificare care operează în Ontario. Un cultivator care dorește să fie certificat organic trebuie să se adreseze unui organism de certificare care solicită o inspecție independentă a fermei sale pentru a verifica dacă ferma respectă standardele organice. Fermierilor, procesatorilor și comercianților li se cere fiecare să mențină integritatea organică a produsului și să mențină o urmă de documente în scopul auditului. Produsele din fermele ecologice certificate sunt etichetate și promovate ca „organice certificate”.

În iunie 2009, guvernul canadian a introdus reglementări pentru reglementarea produselor ecologice. Conform acestor reglementări, Agenția Canadiană de Inspecție Alimentară (CFIA) supraveghează certificarea organică, inclusiv acreditarea organismelor de verificare a conformității (CVB) și a organismelor de certificare (CBs). Prezentul regulament face trimitere, de asemenea, la principiile generale și standardele de management ale sistemelor de producție organică canadiene (CAN / CGSB-32.310) și la lista sistemelor de producție organică – substanțe permise care au fost revizuite în 2009.

Regulamentele organice canadiene impun certificarea acestor standarde pentru produsele agricole reprezentate ca organice în importul, exportul și comerțul inter-provincial sau care poartă legenda sau sigla federală a produselor agricole organice. (Figura 1) Produsele care sunt atât produse, cât și vândute într-o provincie sunt reglementate de reglementări organice provinciale acolo unde există (Quebec, Columbia Britanică și Manitoba).