Fermă organică

Este ușor să uităm că înainte de a exista un program organic național, înainte de a exista certificarea organică, înainte de a exista culturi modificate genetic și ferme industriale fabrici, erau fermieri – fermieri care cultivau alimente nutritive și cresceau carne sănătoasă, folosind practici agricole și de fermă care a lucrat și a îmbunătățit sistemele și ciclurile naturale ale Pământului.

Programul Național Organic al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) a evoluat din necesitatea de a defini „organic” pentru a proteja acești fermieri buni pe o piață care este preluată din ce în ce mai mult de producătorii industriali de alimente. Din păcate, de-a lungul anilor, lobbyiștii alimentari industriali și-au folosit influența financiară și politică pentru a încerca din răsputeri să slăbească standardele organice.

Avantajele agriculturii ecologice

Economice: în agricultura ecologică, nu sunt necesare îngrășăminte scumpe, pesticide sau semințe HYV pentru plantarea culturilor. Prin urmare, nu există cheltuieli suplimentare.

Rentabilitate bună a investiției: cu utilizarea unor intrări mai ieftine și locale, un fermier poate obține o rentabilitate bună a investiției.

Cerere mare: există o cerere uriașă de produse ecologice în India și în întreaga lume, ceea ce generează mai multe venituri prin export.

Nutritiv: în comparație cu produsele chimice și folosite îngrășăminte, produsele organice sunt mai nutriționale, mai gustoase și mai bune pentru sănătate.

Ecologic: Agricultura produselor organice nu conține substanțe chimice și îngrășăminte, deci nu dăunează mediului.

Dezavantaje ale agriculturii ecologice

Incompetent: Problema majoră a agriculturii ecologice este lipsa unei infrastructuri inadecvate și a comercializării produsului.

Producție mai mică: Produsele obținute prin agricultura ecologică sunt mai mici în anii inițiali în comparație cu produsele chimice. Deci, fermierilor le este greu să acomodeze producția pe scară largă.

Termen de valabilitate mai scurt: produsele organice au mai multe defecte și o perioadă de valabilitate mai scurtă decât cea a produselor chimice.

Producție limitată: culturile din afara sezonului sunt limitate și au mai puține opțiuni în agricultura ecologică.

Agricultura ecologică își propune să producă produse de calitate superioară, cu valoare nutritivă ridicată și fără substanțe chimice, cu scopul unei sănătăți bune. Acesta își propune să creeze un sistem durabil care să conserve energia, solul și apa; asigurând în același timp întreținerea generală a mediului.

Potrivit unui raport al Organics Aotearoa Noua Zeelandă, sectorul organic local a crescut cu 30% între 2015 și 2018 pentru a valora peste 600 de milioane de dolari pe an. Exporturile organice au crescut, de asemenea, cu 42%: lactatele, carnea și lâna au avut cel mai semnificativ salt, urmate de fructe și legume și vin. Și 80% dintre consumatorii din Noua Zeelandă cumpărau produse ecologice cel puțin o dată la două săptămâni. Se așteaptă ca acest număr să crească în continuare.

A înțelege mai multe despre sectorul în sine ajută să știm care este forța motrice din spatele acestuia. Deși nu utilizează pesticide și erbicide, hormonii de creștere și antibioticele joacă un rol major în producția organică, agricultura organică este mult mai detaliată.

Ca atare, toate metodele de producție ecologică din întreaga lume se bazează pe patru principii: sănătate, echilibru, corectitudine și îngrijire. Aceste principii oferă o viziune pentru agricultură care inspiră cultivarea și producția ecologice.