Fermierii ară un câmp

eisberg-romania

Introducere

Agricultura este un alt cuvânt pentru agricultură. Include atât cultivarea și recoltarea culturilor, cât și creșterea animalelor sau a animalelor. Agricultura oferă hrana și multe materii prime de care oamenii au nevoie pentru a supraviețui.

Creșterea plantelor și a animalelor

Produsele agricole pe care le mănâncă oamenii provin atât din plante, cât și din animale. Alimentele vegetale includ fructe, legume și cereale. Carnea, produsele lactate (laptele) și ouăle sunt unele dintre cele mai frecvente alimente de origine animală.

Plantele și animalele furnizează, de asemenea, materiale naturale precum bumbac, in, lână și piei. Muncitorii prelucrează aceste materiale în fire, pânză și piele. Apoi, oamenii folosesc materialele pentru a face lucruri precum îmbrăcăminte, draperii, încălțăminte, învelitoare de mobilier și multe alte articole.

Cultivarea copacilor este un alt loc de muncă agricol important. Lemnul de la fermele de copaci este folosit pentru a construi clădiri, mobilier, bărci și multe alte lucruri. Copacii de Crăciun provin adesea și din fermele de copaci.

Locație și vreme

Oamenii practică agricultura în ferme, ferme și în livezi din întreaga lume. Fermierii cresc culturi și animale în orice climă și în tot felul de soluri diferite. Unele regiuni primesc multă lumină solară sau precipitații. Alții au vreme mai rece sau mai uscată. Toate locurile au propriile tipuri de agricultură.

Plantele și animalele au nevoie de aer, apă și hrană pentru a rămâne în viață. Dacă o plantă nu are tipul de sol de care are nevoie, poate să moară. În mod similar, animalele trebuie să aibă și climatul potrivit și hrana potrivită pentru a supraviețui. Fermierii încearcă să crească tipurile de animale și plante care vor merge bine în regiunea lor. Dacă nu au condiții naturale perfecte, încearcă să creeze cele mai bune condiții posibile. De exemplu, mulți fermieri din zonele uscate folosesc irigații sau udări artificiale.

Metode

Mulți fermieri folosesc substanțe chimice și pesticide (substanțe chimice utilizate pentru uciderea insectelor) pentru a-și ajuta culturile să crească. Cu toate acestea, aceste substanțe chimice pot dăuna oamenilor și mediului. Agricultura ecologică respinge utilizarea substanțelor chimice. Fermierii organici folosesc metode naturale pentru a proteja solul, a ajuta culturile să prospere și să îndepărteze dăunătorii.

De asemenea, fermierii își protejează culturile prin practicarea rotației culturilor. Aceeași cultură nu trebuie plantată în aceleași câmpuri an de an. Acest lucru poate distruge solul. Anumite plante vor consuma toți nutrienții din sol. Dar unele plante adaugă substanțele nutritive necesare. De exemplu, azotul este esențial pentru creșterea plantelor. Anumite culturi, precum trifoiul și soia, adaugă azot în sol. După ce li se permite să crească și să adauge azotul în sol, în anul următor pot fi plantate și alte culturi care au nevoie de azot.

Distribuția alimentelor

Mâncarea pe care o consumă oamenii provine din ferme. Culturile din întreaga lume ajung la mesele oamenilor în același mod. Când culturile sunt gata să fie consumate (și uneori înainte), acestea sunt recoltate. Fermierii și muncitorii își folosesc mâinile sau mașinile pentru a culege toate recoltele. Culturile sunt apoi în cutie pentru a fi trimise pe piață. Uneori, această piață este o piață locală mică, unde oamenii din zonă vin să cumpere alimente proaspete. Alteori, mâncarea este încărcată pe camioane mari și expediată la supermarketuri îndepărtate. Unele fructe și legume sunt duse la fabrici unde sunt congelate sau transformate în conserve.