Grădinărit: Grădinărit organice

Grădinărit organice este exact la fel ca grădinărit regulate, cu excepția faptului că nu îngrășăminte sintetice sau pesticide sunt utilizate. Acest lucru poate face anumite aspecte dificile, ar fi controlul bolilor, insecte, și buruieni. Grădinărit organice necesită, de asemenea, mai multă atenție la sol și multe nevoi de plante.

Grădinărit organice este exact la fel ca grădinărit regulate, cu excepția faptului că nu îngrășăminte sintetice sau pesticide sunt utilizate. Acest lucru poate face anumite aspecte dificile, ar fi controlul bolilor, insecte, și buruieni. Grădinărit organice necesită, de asemenea, mai multă atenție la sol și multe nevoi de plante. Grădinăritul organic începe cu solul. Gradinari trebuie să adăugați materie organică la sol în mod regulat, în scopul de a menține solul productiv. De fapt, compost este esențială pentru sănătatea și bunăstarea plantelor cultivate ecologic.

Ingrasamainte organice pentru gradina

Compost poate fi făcută din frunze, flori moarte, resturi de legume, coji de fructe, decupaje de iarbă, gunoi de grajd, și multe alte lucruri. Solul ideal are o culoare închisă, miros dulce, și este plin de râme. Unele sol poate avea nevoie de mai mulți aditivi naturali decât compost regulat poate da, ar fi osmeal, fosfați rock, sau greensand. Un test simplu de sol vă va spune echilibrul pH-ului și ce nutrienți va trebui să utilizați. Un lucru care face chiar gradinari, care sunt foarte grave despre grădinărit organice ajunge pentru pesticide este insecte pe plantele lor. Cel mai bun mod de a apăra plantele împotriva insectelor este de a lua măsuri preventive. Un lucru care se poate face este să vă asigurați că plantele sunt sănătoase și nu prea umed sau uscat, deoarece insectele ataca, de obicei, plante nesănătoase și, dacă sunt sănătoase, ele pot depăși adesea daune minore insecte.

O varietate de tipuri de plante este o idee bună pentru a păstra dăunători de un anumit tip de plante de la a lua în întreaga grădină. Poate cel mai bun mod de a apăra împotriva insectelor este de a face gradina ta ispititoare pentru prădători de insecte, ar fi gărgărițe, păsări, broaște, și șopârle. Puteți face acest lucru prin păstrarea o sursă de apă în apropiere sau prin creșterea plantelor care atrag insecte care se hrănesc cu nectar. Alte idei sunt capcane lipicioase, bariere, și gulere de plante. Există unele articole de uz casnic care împiedică împotriva insectelor prea, ar fi săpunuri insecticide, usturoi, și ardei iute.

Principiile grădinăritului ecologic

Pentru a evita bolile plantelor în grădinărit organice, alege plante rezistente la boli și plante-le în condițiile lor de prim. Multe boli se vor răspândi din cauza umezelii constante și a circulației proaste a aerului, astfel încât site-ul grădinii și modul în care este udat poate ajuta la asigurarea împotriva bolilor. Buruienile pot fi o parte enervant și frustrant de grădinărit organice. Mulci organic poate acționa ca o barieră de buruială, dar pentru o protecție și mai bună pune un strat de ziar, hârtie de construcție, sau carton sub mulci. Glutenul din făină de porumb va încetini creșterea buruienilor dacă se răspândește la începutul sezonului înainte de plantare, la fel ca solarizarea. Există, de asemenea, arta de modă veche de sapă și de mână trăgând că funcționează întotdeauna. Cel mai bun pariu în prevenirea bolilor este persistența.

Mulci bine și trageți și sapă ceea ce se poate; după câteva sezoane puteți bate buruienile pentru totdeauna.Grădinărit organice este o modalitate excelentă de a asigura că plantele dumneavoastră vor fi libere și clare de toate pesticidele și, dacă luate grijă de în mod corespunzător, va fi cât mai sănătos posibil. Grădinărit organice poate dura un pic mai mult timp și de îngrijire decât grădinărit regulate, dar după grădinari a lua atarna de ea și dau seama toate quirks din gradina lor, este cu siguranta merita timp suplimentar.