12

DEC.

Friptura Wellington merge cu Lollo Mix

Madame de Frisée se ţine de porcării - și se mai și laudă cu asta!

12

DEC.

Salata cu metafizică a lui Aristotel. O găsești la Halkidiki!

un experiment culinar și cultural ne e accesibil în vacanțele noastre din Grecia.

11

DEC.

De ce se pune un praf de mălai în apa pusă la fiert pentru mămăligă

un praf de mălai ca mecanism de control

11

DEC.

Madame de Frisée - File din jurnalul intim I

...în care Madame își consolează prietena, pe încăpățânata Warzowska.

04

DEC.

Din înţelepciunea salatelor. Zicale şi proverbe

Din moși-strămoși, românul a fost frate cu codrul și cumătru cu salata.

03

DEC.

Legătura dintre sparanghel și „cât ai zice pește!”

gastronomul Cosmin Dragomir oferă o posibilă etimologie a expresiei: „Cât ai zice pește” ar putea proveni, de fapt, de la fiertul sparanghelului

01

DEC.

Despre Insomonie și cum se tratează aceasta

o boală teribilă și-a găsit leacul!

30

NOV.

Mixul al treilea

de Mâncai Eisberghescu

20

NOV.

Eu sunt Fetica, iar numele meu înseamnă „sănătate”. Pe bune!

Eu sunt Fetica a.k.a. Valeriana din Eisberg și m-aș bucura să ne cunoaștem.

20

NOV.

Leoaică tânără, Endivia

Nici marele Nichita Stănescu nu i-ar fi rezistat...

06

NOV.

Cu o floare nu se face primăvară? Nu-i nimic. Ia un buchet și fă-l salată!

O rețetă de-un veac vechime, recuperată de gastronomul Cosmin Dragomir

06

NOV.

O scurtă istorie a salatelor la români

Cercetătorul în gastronomie Cosmin Dragomir a „săpat” după povestea neaoșă a salatelor.

24

OCT.

Tonul cu colți ca de-argint

Când te ții de sălăție, prospețimea-i poezie. Se știe! 

Logo Facebook Logo Instagram