Cubulețe de porc caramelizate cu mix Gospodar

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Rețeta de mai jos este o salată doar în măsura în care decizi să faci din frunzele de salată prezența dominantă în bolul final - ceea ce, de altfel, îți și recomand. Altfel, e o idee minunată de a mai schimba gustul (în cazul nostru, pe porc) cu care te-ai obișnuit cu ceva simplu de făcut și cu nimic mai puțin delicios!

Ce-ți trebuie, așadar:

- 300g cubulețe de porc (mușchiuleț sau carne de lucru)

- o pungă de „wok mix” congelat (tu alegi brandul, e vorba despre amestecul de orez prefiert cu legume asiatice)

- o pungă de mix Gospodar (cu salate iceberg și Lollo Rosso, ardei gras roșu și ridiche roșie)

- 3 lingurițe de zahăr și una de apă

- 30-40 ml de sos de pește (găsiți la supermarket)

- zeama de la un lime

- 1 ardei chili proaspăt

- doi căței de usturoi

- ghimbir ras

- două linguri de ulei (preferabil de rapiță)

- sare

Prăjiți zahărul și apa într-o tigaie antiaderentă până capătă culoarea maronie, apoi puneți compoziția deoparte, la răcit. 

Faceți o marinadă în care lăsați cubulețele de porc o jumătate de oră cu sosul caramel răcit, sosul de pește, zeama de la o limetă, adăugînd ghimbirul ras și cățeii de usturoi tăiați mărunt. 

Încingeți uleiul în tigaie și puneți porcul, cu tot cu zeama marinată, la foc puternic un minut. Adăugați un pahar cu apă, scădeți focul și lăsați la scăzut (10-15 minute). Adăugați mixul de wok și prăjiți toată compoziția încă trei minute.

Puneți rezultatul final pe mixul Gospodar într-un bol mai mare, amestecați ușor și serviți.

Logo Facebook Logo Instagram