Un alt(fel de) falafel

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Există numeroase zvonuri – complet nefondate și care merită dezavuate imediat – că dacă ceva e prăjit, automat nu e sănătos, ci dimpotrivă.

Credeți-ne, știm ce nu e sănătos : EXCESUL. De orice. Pentru că poți să te bucuri de cam orice, atât timp cât o faci cu moderație.

Un exemplu – rețeta de falafel reinterpretat cu un Mix salatist! Nu e cea mai ușoară rețetă, e drept. Dar pentru cine vrea ceva vegetarian, gustos până la Divinitate și înapoi și cu mica plăcere vinovată a unei prăjeli, e soluția perfectă !

Ingrediente

150g

Endivia Mix

Un plic

Dressing Balsamico Oriental de la Tokaj

Trebuie, așadar, pentru patru porții :
– 400g de năut
– 1 morcov
– Un bulb mediu de ceapă
– Doi căței de usturoi
– Chimen măcinat
– Coriandru
– Sare și piper
– Un vârf de linguriță de bicarbonat alimentar
– Ulei de floarea soarelui, pentru gătit
– Lipii, tortilla sau pâine prăjită
– Un pic de humus
– O pungă de Endivia Mix de la Eisberg
– Un dressing de Tokaji Oriental

Treaba cu preparatul stă așa :
Lăsați peste noapte năutul la înmuiat. A doua zi :
– Tocați mărunt ceapa, usturoiul, morcovul și amestecați-le cu coriandru și cu chimen. Lăsați amestecul la frigider două ore.
– În acest timp veți fi fiert năutul, pe care îl scurgeți și îl zdrobiți la mixer (ori îl tocați mărunt).
– Amestecați năutul cu bicarbonatul alimentar dizolvat în apă și cu legumele lăsate la frigider și formați chifteluțe,
– Prăjiți chifteluțele în ulei încins câteva minute (cam 5) până se rumenesc, le lăsați să se scurgă pe un șervet de hârtie.
– Pe fiecare farfurie din porție puneți o lipie sau o tortilla încălzită, pe care o ungeți cu humus.
– Turnați un pat din mixul de salată Eisberg.
– Aranjați chiftelele, presărați ușor sare și piper după gust și puneți la final câșiva stropi de dressing Oriental de la Tokaji.

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram