Mix de salate cu avocado, mango și pui

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Ingrediente pentru patru porții:

50g ghimbir proaspăt

doi ardei chili

100 ml ulei extravirgin de măsline

4 bucăți piept de pui fără piele

o linguriță de boia dulce

două fructe de mango

două fructe de avocado

50ml zeamă de lămâie 

sare și piper după gust

două pungi de mix de salate Eisberg (recomandăm Francine și/sau Italiano)


Cum se prepară:

Se curăță ghimbirul de coajă, se taie rondele. Chili se crestează.

Se încălzesc 2 linguri ulei în tigaie. Pieptul de pasăre se condimentează cu sare și boia, apoi se prăjește împreună cu ghimbirul, chili și cimbru în tigaie, la foc moderat spre iute, cam 5 minute, pe toate părțile. Se stropește cu două lingurițe de miere, după preferință se presară și cu susan,  apoi se rumenește în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pe șina din mijloc, 10 – 15 min.

Se curăță mango de coajă, se desprinde pulpa, se taie cuburi. Avocado se taie în jumătăți, se scoate sâmburele, se taie pulpa felii transversale, se stropesc cu ½ lingură zeamă de lămâie.

Dressing:  2 ½ lingură zeamă de lămâie se amestecă cu 1 lingură apă, sare, 1 linguriță miere și piper. Se adaugă 4 linguri de ulei.

Mixul de salate, mango și avocado se aranjează pe farfurie, se stropesc cu dressing.

 Se taie pieptul de pui în tranșe, se dispun pe salată.

Logo Facebook Logo Instagram