Salată de rucola cu năut, hrişcă şi migdale

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

bază de rucola

80g năut (din conservă)

60-80g hrișcă

un pumn de migdale 

o  mână de semințe de rodie


Ingrediente

100 g

Rucola

50 g

migdale

50 g

hrișcă

50 g

năut

Salata asta e o excelentă sursă de proteine, fibre şi grăsimi sănătoase.

Pentru perioada de post sau pentru cine urmează o dietă vegană pe termen lung, diversitatea ingredientelor este mai importantă decât în cazul “omnivorilor” care, din când în când, încearcă o reţetă exclusiv vegetală.

Am ales astfel surse diferite de proteine, fibre şi grăsimi sănătoase: o bază de rucola, un tip de salată gustoasă şi cu beneficii deosebite pentru cine vrea să slăbească, năut (gata fiert, din borcan, bio), hrişcă (pe care o ţinem 1-2 ore în apă sau o fierbem uşor), migdale (hidratate 6-8 ore) şi câteva boabe de rodie doar pentru gust.

Textura ingredientelor este asemănătoare şi complementară în acelaşi timp, dar trebuie să ţinem cont că trebuie mestecate foarte bine. Putem adăuga puţin ulei de măsline pentru gust.

Năutul este bogat în proteine şi fibre, hrisca are carbohidraţi complecşi şi antioxidanţi, migdalele aduc grăsimi sanătoase, proteine şi fibre. Iar câteva seminţe de rodie aduc un gust deosebit, dar şi antioxidanţi. Poftă bună!”

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram