Salată cu două dressinguri: portocală cu creson şi Yoghurt dressing

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Iată o idee de salată cum altele nu-s. Dacă e să vă imaginați o rudă vegetariană și elenică a raței cu portocale, asta e.
În plus, aroma forte a acestei rețete – cresonul, cunoscut și ca năsturel – a început să se găsească și pe tarabe (de obicei o găsiți ambalată la unele supermarketuri).

400 gsalată frunzeMexico, Endivia sau Lollo Rosso
1plic dressing iaurt
1portocală
20g creson
1linguriţă muştar mediu
4linguriulei de măsline
3lingurioţet aromatizat cu ierburi
Sare
Piper


Așadar:

Dressing cu portocală şi creson: Se rade coaja de portocală. Se stoarce apoi de zeamă. Zeama şi coaja se fierb la foc mic până scade la jumătate. Se lasă să se răcească. Se adaugă restul de ingrediente, se amestecă până se obţine un piure. Se condimentează cu sare şi piper.

Cresonul crește în mod natural doar primăvara, dar dacă vă place îl puteți crește acasă, în ghiveci. Sau îl puteți comanda de la prietenii noștri de la Microgreens.

Restul e simplu – puneți punga de mix în bol, puneți bucățele frumos formate din piureul de portocale și vărsați deasupra un Yoghurt dressing.

_MG_9814

La așa savoare serenă merge un cîntec pe măsură – „Micul Portocal”. Ne veți mulțumi mai târziu 

Logo Facebook Logo Instagram