Per aspera ad astra : salată de spănăcel cu jambon coppa

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Ați auzit, desigur de „dress to impress”. Vă prezentăm noua modă, „dressing to impressing”!
Nu e de ici de colo, nu e tocmai ușor de făcut și nu e salata pe care să o faci pe fugă, când nu ai timp să pregătești ceva și vrei să papi sănătos, dar:
– „bună” e un atribut prea modest: e o salată la superlativ, delicioasă, impresionantă, satisfăcătoare, care nu doar te satură, ci îți schimbă starea de spirit;
– dacă vrei să impresionezi pe cineva cu o salată, atunci asta e salata;
– dacă mergi pe mâna maestrului Jakob Hausmann, nu ai cum să dai greș.

Eisberg dă spănăcelul, chef Jakob dă ideea – voi dați chef-ul din voi.

Așadar:

½ legătură mentă
½ legătură pătrunjel verde
½ cutie fasole albă
½ lămâie
½ portocală
50 ml ulei de măsline
Sare
Piper
1 linguriţă zahăr
1 ceapă roşie
70 g jambon Coppa (merg și alte tipuri de jambon) tăiat felii subţiri
70 g curmale uscate
200 g spănăcel din gama Gourmet
350 g tomate Cherry
150 g brânză de capră

Mod de preparare

Cu o zi înainte:
Se toacă verdeaţa foarte fin. Fasolea se pune într-o sită, se spală cu apă rece, se lasă să se scurgă. Se storc lămâia şi portocala. La zeama de citrice se adaugă uleiul, verdeaţa, sarea, piperul şi zahărul, se mixează. Se amestecă fasolea cu vinegreta şi se lasă peste noapte la frigider, acoperit cu capac.

Ceapa se taie în două, apoi în fâşii subţiri (Julienne).
Jambonul se prăjeşte fără grăsime în tigaie, până devine crocant.
Se scurge de grăsime pe hârtie de bucătărie.
Se scot sâmburii de la curmale şi se toacă.

Înainte de servire, se amestecă spanacul cu fasolea marinată, tomatele şi ceapa.
O parte a jambonului se amestecă în salată.
Brânza de capră se taie felii. Se dispune cu restul de jambon şi curmalele pe salată.

Sugestie: Cu o zi înainte poate fi tăiată ceapa. Se păstrează acoperită la rece. Și curmalele pot fi curățate de sâmburi și păstrate acperite până la prepararea salatei.

Logo Facebook Logo Instagram