Salată de tofu

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Dacă mai e cineva care nu știe, tofu este, practic, „brânza” obinută prin fermentarea laptelui de soia. Se consumă de peste două mii de ani în China și e un ingredient de bază în bucătăriile Asiei de Est și de Sud-Est, din norul Japoniei până-n Indonezia. Există nenumărate feluri de tofu - pentru salats de mai jos recomandăm tofu maturat, dur. 

Ingrediente pentru 4 persoane

500 g tofu

1 pungă de mix de salate (Endivia sau Pikans merg impecabil)

2 linguri oţet

2 linguri sos de soia

6 linguri ulei de măsline

4 linguri oţet balsamic

1 legătură busuioc

2 bucăţi de usturoi

Sare, piper

Mod de preparare

Tofu se taie în cuburi potrivite, aprox. cu latura de 1,5 cm. Aceste cuburi se stropesc cu oţet şi sos de soia şi se lasă să se marineze timp de 2 ore. Apoi se scurg bine.
Într-o tigaie teflonată se încing 2 linguri de ulei de măsline şi se rumeneşte tofu pe toate părţile.

Se toacă usturoiul şi busuiocul, se amestecă cu oţetul balsamic şi restul de ulei de măsline, pentru a obţine un sos de salată, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Acest sos se toarnă peste tofu, pus, la rândul lui, peste patul de salate. Se amestecă bine şi se serveşte.

Logo Facebook Logo Instagram