Salata țărănească - dar cu un twist mediteraneean

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Mai jos aveți descris motivul pentru care „banal” poate rima cu „genial”. 

Este salata cel mai simplu de făcut și, totuși, cea mai bună. Secretul? Proporții și prospețime. 

De ce țărănească? Pentru că folosește ceapa, roșiile și castraveții noștri cei de toate zilele. Și pentru că amestecul ăsta s-a născut din grădinile de la țară. 

De ce twist mediteraneean? Aici chiar e banal, avem ulei de măsline, rucola și măslinele însele. 

Dar nu cred că trebuie să convingem pe cineva de ceva, așa că...

Pentru un bol zdravăn, cu patru porții, ar cam trebui:

- două pungi de rucola din gama Eisberg Gourmet, gata spălată

- 4 roșii medii sau mari

- un castravete proaspăt lung, sau doi dintr-aceia medii

- două legături de pătrunjel proaspăt

- ceapă roșie (doi bulbi mai mari sau 4 mai mici)

- 150-180g măsline negre (cam 5-6 măsline pentru o porție)

- doi ardei grași (verzi, de preferință)

- cam 300g de telemea de oaie (maturată, de preferință)

- patru linguri de ulei extravirgin de măsline

- două linguri de oțet de mere

- sare și piper după gust


Se spală tomatele şi se taie felii. Se curăţă castravetele şi se taie în cuburi. Se scot sâmburii din măsline, apoi se taie mărunt. Se curăţă și ardeii şi se taie fâşii. Ceapa se taie Julienne (solzi subţiri).

Din oţet, ulei şi condimente se prepară un sos de salată - ori, desigur, se poate folosi unul dintre cele patru dressinguri Eisberg pe bază de oțet din vin de Tokaj.

Legumele se amestecă în acest sos şi apoi se aranjează în bolul în care s-a făcut inițial patul de rucola. Se decorează cu brânza tăiată cubuleţe, iar la final se presară pătrunjelul proaspăt tocat.


Logo Facebook Logo Instagram