Spănăcel cu portocală, nuci şi brânză albastră

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Prea cald? Prea lipsă de poftă de mîncare? Prea mare grija de dietă sănătoasă pe vremi caniculare? 

Sau, dimpotrivă, prea frig, prea dor de briză mediteraneeană și soare blând?

Iată o rețetă miracol, care răcorește vara și încălzește iarna. Și care oricând te ajută să te saturi fără să umpli stomacul cu chestii nesănătoase.

Ce vă trebuie:
–O portocală
–O pungă de Spănăcel sau de Fetică de la Eisberg
–50-60 de grame de mieji de nucă
–O cutie mică (100g) de brânză cu mucegai nobil (Danish Blue, Bavarian Blue etc.)
–Dressing Eisberg din oțet de mere de la Tokaj
–Un pic de ulei extravirgin de măsline
–Un pic de piper.

„Marele” chin e să desfaceți portocala în felii, să le decojiți și să le puneți cubulețe pe patul de frunze de baby spanac. Adăugați, presărÂnd, cubulețe de brânză albastră, miejii de nucă, stropiți cu câteva picături de ulei de măsline și cu jumătate dintr-un plic de dressing de Tokaji.
Răcoare, vitamine, proteine, sănătate, oleaginoase, gust, consistență. Am omis ceva…?

Salata din imagine este creaţia prietenului nostru, nutriționistul Cristian Mărgărit, dar cu siguranţă a voastră o să iasă cel puțin la fel, atât e de simplă și de gustoasă!

Logo Facebook Logo Instagram