Transformă brânza și strugurii de lângă sticla ta de vin într-o salată pentru bere!

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Da, știm, brânza cu struguri e o combinație de-a dreptul arhetipală. Din Scandinavia în lumea nouă, toată planeta asociază degustarea de vin cu o combinație între brânza potrivită și struguri din soiul din care e făcut vinul (asta, desigur, în scenariul ideal).

Ce recomandăm noi - prin inspirația lui chef Jakob Hausmann - e să transformi combinația într-o salată. Nu compromiți cu nimic scopul inițial al combinației (de a însoți ca gustare o sticlă de vin) și, în plus. plusezi cu gust divers și sănătate:) iar cel mai important, combinația merge de minune ca snack la o bere.

Așadar în afară de vin/bere, pentru patru persoane îți trebuie:

- 300g brânză (depinde și de ce bei, poate fi Gouda, Gruyere, Edam, pentru vin alb/bere blondă sau Camembert, Roquefort, Grana Padano etc. pentru vin roșu sau bere neagră)

- două pungi de Eisberg (adică salată iceberg)

- 300g struguri (alegeți soiul/culoarea în funcție de vin și de brânză)

- două linguri de semințe oleaginoase mixte (dovleac, pin, floarea soarelui) 

- ulei de măsline, Oțet de mere, o linguriță de miere (pentru dressing)

- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Brânza se taie în cuburi egale.

Se spală strugurii, se scutură de apă, se taie în jumătăți. Cu un cuțit cu vârf ascuțit se scot sâmburii din struguri. 

Din ulei și oțet se amestecă o vinegretă, se asezonează cu sare de mare, piper și zahăr.  

Salata se dispune pe farfurii, se amestecă cuburile de brânză cu strugurii și se dispun pe salată, apoi se stropește totul cu vinegreta.

Logo Facebook Logo Instagram