Subsectoare agricole

Majoritatea săracilor lumii trăiesc în zonele rurale. Agricultura este o sursă de trai pentru 86 la sută din populația rurală. Sistemele agricole constau adesea într-o serie de procese interdependente de colectare, producție și post-recoltare, astfel încât, pe lângă agricultură, mijloacele de trai din gospodăriile rurale pot cuprinde diverse activități în alte subsectoare agricole cheie, inclusiv creșterea animalelor, agroforesterie și pescuit și acvacultură.

Prin un acces mai mare la oportunități de muncă decente, FAO își propune să se asigure că bărbații și femeile sărace din mediul rural sunt capabili să profite de beneficiile unei creșteri agricole susținute și incluzive. Pentru a realiza acest lucru, acesta își propune să surprindă natura și domeniul de aplicare specific, precum și cauzele și consecințele deficitelor de muncă decentă în principalele subsectoare ale agriculturii. FAO se străduiește, de asemenea, să depășească lacunele existente în baza dovezilor actuale, prin realizarea unor studii sectoriale specifice care fac lumină asupra aspectelor cheie ale muncii decente, inclusiv a muncii copiilor în agricultură. În cele din urmă, FAO lucrează cu o gamă largă de părți interesate relevante pentru a stabili prioritățile și a oferi intervenții adaptate pentru fiecare subsector agricol.

Faceți agricultura mai productivă și mai durabilă

Se estimează că populația lumii va crește până la 9 miliarde de oameni până în 2050. Se estimează că unele dintre cele mai mari rate de creștere a populației din lume vor apărea în zone care sunt extrem de dependente de sectorul agricol (culturi. Zootehnie, silvicultură și pescuit) și au rate ridicate. a nesiguranței alimentare. Creșterea în sectorul agricol este unul dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a sărăciei și de realizare a securității alimentare.

Reduceți sărăcia rurală

Majoritatea săracilor din lume trăiesc în zonele rurale. Foamea și nesiguranța alimentară sunt mai presus de toate expresii ale sărăciei rurale. Prin urmare, reducerea sărăciei rurale este esențială pentru misiunea FAO. Mulți dintre locuitorii din zonele rurale au fost scoși din sărăcie în ultimele decenii. În 1990, 54% dintre cei care trăiau în zonele rurale din țările în curs de dezvoltare trăiau cu mai puțin de 1,25 dolari pe zi și erau considerați extrem de săraci. Până în 2010, această cotă a scăzut la 35%. Sărăcia rurală rămâne răspândită în special în Asia de Sud și Africa. Aceste regiuni au înregistrat, de asemenea, cel mai mic progres în îmbunătățirea mijloacelor de trai rurale.

Asigurarea sistemelor agricole și alimentare incluzive și eficiente Odată cu creșterea globalizării, agricultura ca sector independent va înceta să existe, devenind în schimb doar o parte a unui lanț valoric integrat. Lanțul valoric iese atât în ​​amonte, cât și în aval, sau de la producție până la prelucrare și vânzări, în care întregul este acum extrem de concentrat, integrat și globalizat. Acest lucru reprezintă o provocare imensă pentru fermierii mici și producătorii agricoli din multe țări în curs de dezvoltare, unde chiar și cei mai valabili fermieri economici pot fi cu ușurință excluși din părți importante ale lanțului valoric.

Protejați mijloacele de trai de dezastre

În fiecare an, milioane de oameni care depind de producția, comercializarea și consumul de culturi, animale, pești, păduri și alte resurse naturale se confruntă cu dezastre și crize. Pot să lovească brusc – ca un cutremur sau o lovitură de stat violentă – sau să se desfășoare încet – ca ciclurile de secetă-inundații. Ele pot apărea ca un singur eveniment, unul poate declanșa altul sau mai multe evenimente pot converge și interacționa simultan cu efecte în cascadă și efecte mărite. Aceste situații de urgență amenință producția și accesul la alimente la nivel local, național și, uneori, regional și global.